Evernote är en av de mest använda anteckningsprogram som man använder för att organisera och schemalägga anteckningar och som har nästan blivit ett standard verktyg. Oavsett om man arbetar på egen hand eller samarbetar i ett team, är Evernote ett flexibelt verktyg som kan användas för allt från projektledning till lagring av recept. Så klart kommer inte alla att gilla Evernote. Om du letar efter något som kan användas för att lagra anteckningar på nätet, titta på dessa alternativ.

OneNote

Microsoft OneNote är den främsta utmanare i listan över program som lätt kan ersätta Evernote. Det är en digital anteckningsbok som i grunden är en del av Microsoft Office som låter sina användare att samla all sina data på ett ställe. Man har alltid anteckningar nära till hands med OneNote Mobile-appar på Windows-, iOS- eller Android-telefoner eller i en webbläsare med OneNote Web App. OneNote är synkroniserat med SkyDrive – Windows molntjänst så att anteckningar alltid är uppdaterade på alla enheter, automatiskt sparade samt sökbara.

Ladda ner OneNote gratis

onenote

 

Google Keep

Google Keep är en annan stor webbaserad applikation som du kan använda som ett utmärkt alternativ till Evernote. Google Keep kan spara dina anteckningar i form av text, bild och ljud. Alla anteckningar och annan information som du vill kan direkt sparas på Google Drive – Googles molntjänst. Den har en ganska enkel och användarvänligt gränssnitt som tilltalar och lockar Evernote användare som vill bli av med det komplexa miljö. Detta är en Google produkt, så det borde inte komma som någon överraskning att den finns bara för  Android, som en Chrome plugin samt en online version.

Testa Google Keep

Google-keep

 

Springpad

Springpad är förmodligen den mest funktionsrika alternativ till Evernote, och det är också dess närmaste konkurrent. Det som verkligen gör att Spingpad sticker ut från konkurrenterna är verktygets flexibilitet – den kan användas för att göra nästan vad som helst. Vare sig du letar efter ett verktyg för att hantera inköpslistor, ordna recept, fixa en önskelista, eller arbeta på ett projekt tillsammans med andra, har Springpad allt du behöver. Förutom PC och Mac, kan denna Springpad användas på iOS och Android enheter, helt utan kostnad.

Använd Springpad helt gratis

springpad