Jag har länge använt Soundcloud och tycker att det är en av de bästa streamingstjänster för att lyssna på musik och en av de få som är kvar som helt gratis tjänst. Därav stor popularitet på över 175 miljoner globala användare varje månad. Imponerande, men i med att tjänsten är gratis så är det idag tyvärr svårt att överleva. Från 2012 till 2014 har Soundcloud förlorat över 700 miljoner kronor och bara dragit in strax över 350 miljoner.

Men, det verkar att det håller på att vända för i januari skrev de avtal med Universal och det innebär att användare kan streama musik från Universals artister. Nu meddelar Soundcloud att de kommer igång med en ny prenumerationstjänst för användare som vill betala. På så sett tar man upp kampen med framförallt Spotify, Apple Music och Deezer som är redan etablerade betaltjänster.
Tjänster kommer att heta Soundcloud Go och släps först i USA med priset på 9,99 $ (ca 85 kr). Utöver premium innehåll kommer Soundcloud Go att vara tillgänglig offline och utan reklam.

Vill man fortsätta använda tjänsten gratis kommer man åt mindre utbud och reklam kommer att visas då och då. För oss användare är detta lyssande för konkurrens är aldrig fel.