Under Apples event i måndags visades även en ny mobil, iPhone SE, ny 4-tums iPhone. Det liknar en iPhone 5s, men har iPhone 6s specifikationer, inklusive en A9 processor och stöd för Apple Pay.  Det är deras första fyra-tums iPhone sedan 2013. Den beskrivs som ”det mest kraftfulla 4-tums iPhone någonsin” och en mycket kapabel enhet som är tillgänglig i ett litet paket. iPhone SE kommer att finnas i Silver, Space Gray, Gold, and Rose Gold.

Mobilens hjärta är en A9 chip med integrerad M9 rörelse processor, som används i iPhone 6s och 6s Plus. Den ska ha en längre batteritid med upp till 14 timmars taltid och 13 timmars Internetanvändning.

Kameran är på 12 megapixel och har panoramafunktion. Den kan också ta levande bilder som Iphone 6S (det innebär att en kort film spelas in före och efter att man trycker av). Tar du bilder i mörket så finns en fotolampa. Kameran kan spela in film i upplösning upp till 4K.

Andra iPhone SE funktioner inkluderar snabbare LTE med stöd för upp till 150MB / s, plus snabbt 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.2. Första generationens Touch ID-sensor och en NFC-chip finns också, såväl Apple Pay funktionalitet.

Apple lovade att mobilen skulle komma till 110 länder senast i juni. Idag läste jag dock att Iphone SE kommer finnas tillgänglig i Sverige redan i april. Iphone SE går att förhandsbeställa från och med 29 mars, och kostar från 4 695 kr.

Jag är inte så intresserad om jag ska vara ärlig bara pga alldeles för liten skärm. Jag har ett krav på minst 5 tum men i övrigt verkar det vara en väldig trevlig lur och alla som har iPhone 5 eller 5s och inte uppdaterade sina enheter funderar säkert på iPhone SE nu, inte minst med tanke på det tämligen låga priset för allt som ingår.