Igår var det dags för ännu en Apple event där företaget skulle visa nya produkter och tjänster. Ännu en gång har media skapat en viss hysteri runt själva händelse och dagligen i flera veckor har vi tittat på ny design av iPhone 5, lyssnat på massa spekulationer runt hårdvaran och den nya iOS 5 och det är bara fåtal spekulationer som trodde att iPhone 5 kommer aldrig att lanseras utan iPhone 4 ska uppgraderas till iPhone 4S. De hade rätt.

Igår visade Apple uppgradering av iPhone 4 som nu kallas iPhone 4S och dessutom pratade man om den nya operativsystem iOS5 och iCloud, gratis molntjänst som gör möjligt säkerhetskopiering av bilder, kontakter och annat till molnet.

iPhone 4S är en uppgradering av iPhone 4 med exakt samma utseende. Inuti telefon har det hänt en del vassa förbättringar. Följande nyheter följer med i iPhone 4S:

  • Dual-core processor A5 som är dubbelt som snabb och grafiken som är 7 gånger så snabb än i iPhone 4.
  • Snabbare 3G- uppkoppling
  • Förbättrad kamera med ny optik, 8 megapixlar, ansiktsigenkänning och andra ljus förbättringar.
  • Videoinspelning 1080p HD med bildstabilisering och brusreducering.
  • Siri- röststyrning.
  • 16GB, 32GB eller 64GB.
  • Upp till 8 timmars taltid över 3G, upp till 10 timmars videouppspelning, upp till 40 timmars musikuppspelning.

iOS 5, den nya uppdateringen av operativsystem som finns i iPhone kommer den 12 oktober och den innehåller bland annat bättre notifieringar, Twitter-integration, bättre Safari med flikar och helskärmsläge, bättre påminnelser, iMessage och mycket mer.

Phoine 4S lanseras den 14 oktober och till Sverige kommer den 28 oktober, lagom till julhandel. Smart.

Det verkar att iPhone 4 blir ordentligt uppskruvad, snabbare, med mer funktioner  men ändå ännu bättre batteritid. Men vad det en sådan telefon som marknad förväntade sig? Jag tycker inte det. Jag har pratat med många iPhone ägare läst mycket på olika forum och i sociala medier och de flesta är faktiskt besvikna över det som Apple visade. Det kan hända att media skapade alldeles för stora förhoppningar men med tanke på att det var hela 15 månader sedan man släppte iPhone 4 så är detta kanske för lite. Jag tycker att det är ganska svårt att motivera köpet av den nya iPhone med tanke på vad en iPhone kostar för själva mjukvaran kommer man att få även om man har 4-an så varför köpa 4S? För lite snabbare lur och bättre kamera betala runt 7000 kr. Njaaa jag är tveksam, men och andra sidan jag lång ifrån en Apple nörd så…

Mer om Apple event och iPhone 4S