Som man kunde förutse när Facebook köpte Instagram, förr eller senare skulle de ändra visningsordning av inlägg. Även om Facebooks visning av innehåll kan diskuteras, beslutades det att något liknande ska tillämpas även på Instagram. Naturligtvis, är folk på Internet inte glada.

Hashtag #RIPInstagram toppade Twitter och andra sociala nätverk igår, precis som i januari när samma sak hände med Twitter – #RIPTwitter kommer vi ihåg). En sådan gnällande brukar anses värdelös och onödigt, särskilt med tanke på att det kommer att börja avta snart och alla kommer att glömma att man är emot.

Ändringen innebär att toppen av Instagram kommer inte längre visa det senaste inlägget, utan en som Instagram anses vara av största betydelse. Dvs inlägg kommer inte längre att visas i kronologisk ordning. Ordningen på foton och videoklipp kommer att baseras på sannolikheter hur du är intresserad av innehåll och vad är din relation med den person som lägger ut innehållet.
Här kan man med andra ord missa en del bra foto och video av personer man följer men inte så väl eller inte känner alls.

Enligt ”The New York Times”, Instagram, Twitter, Facebook och andra tjänster försöker på detta sättet  att öka interaktion och tid man tillbringar med tjänsten. Dessutom kommer ändringar i Instagram ske gradvis dvs. ett nytt sätt att visa innehåll kommer att se endast en liten andel av användarna, och först senare kommer att vara tillgänglig för alla.

I det stora hela syftet är att annons försäljning ska öka, för om vi användare tillbringar mer tid på Instagram kommer de lättare att sälja annonser och tjäna pengar. En sak som man tydligt kan se i Facebooks förändring.