Vår värld är en global by. Det har aldrig varit sant i högre grad än nu, tack vare att internetåldern har inletts. Internet ändrar våra vanor på många sätt. Vissa förändringar har skett omgående, andra sker mer gradvis. Internet har gjort information om alla tänkbara ämnen tillgänglig för nästan alla, något som inte har varit fallet tidigare. Vi har alltid haft begränsningar inom vissa områden, trots att det funnits andra källor till information.

Det är alltså bara att räkna med att internet också ändrar på hur vi tjänar pengar, eller försörjer oss så att säga. Många använder internet för att frigöra sig från fasta arbetstider och utforska nya vägar, och få sin inkomst på ett helt nytt sätt. Vi tar en titt på några av de enklaste sätten att tjäna extra pengar online.

Svara på undersökningar

Det finns ett antal undersökningsföretag som helst av allt vill höra din åsikt. När tid är pengar och inget är gratis, är företag villiga att betala riktiga pengar för åsikter om ett visst ämne eller fråga. Att svara på undersökningar är ett förhållandevis enkelt sätt att tjäna pengar, och i vissa fall skickar företag också produkter till dig för att du ska sätta betyg och recensera dem.

Exempel på sajter som betalar användare för att svara på undersökningar online är Swagbucks, Toluna, Vivatic och OnePoll.

Apputveckling

Om tiden vi lever i kännetecknas av en supermotorväg för information, så lever vi också i en tid där fler och fler växer upp med avancerad teknik i sina händer. Med det ändras också barndomen och uppväxten! Tonåringar får inte längre sin första kontakt med grundläggande programmering i gymnasiet.

Nuförtiden lär sig barn grunderna för att skapa egna program och applikationer i mycket tidig ålder. När de barnen börjar på högskolan är de alltså mycket bättre utrustade för att göra egna avtryck i mjukvaruutvecklingen än vad tidigare generationer var.

Alla har en smartphone numera. Den digitala marknaden genomgår konstanta förändringar på grund av det. Det blir lättare och lättare att uppfylla människors behov när allt är så centraliserat. Därför har apputveckling blivit en möjlig inkomstkälla, antingen primär eller vid sidan om. Även om du trots tiden vi lever i inte är beredd att lära dig ens grunderna i programmering, finns alltid möjligheten att lämna din idé till någon annan, som är hågad att göra något konkret av den.

Bloggande och innehållsskapande

Ser du dig själv som en skribent? Då kan bloggande eller innehållsskapande vara precis rätt för dig. Innehållsskapande inbegriper ofta att skriva åt ett befintligt företag, om saker som de tillhandahåller, medan bloggande handlar om att attrahera likasinnade så att de köper det du gör reklam för på bloggen. Det har blivit möjligt att tjäna stora pengar på att blogga, och om du attraherar en stor läsekrets så kan du bli kontaktad av företag som antingen betalar dig för annonser på bloggen eller för att du ska göra redaktionell reklam för deras märken.

YouTube

YouTube är ett mycket bra sätt att tjäna pengar online. Dessutom behöver du inte locka miljoner användare för att få en inkomst. Det är bara att bestämma en inriktning på YouTube-kanalen, skapa kanalen och marknadsföra kanalen online på sociala medier.

Internet erbjuder så många sätt att tjäna pengar hemifrån, och om du tänker utanför boxen så kan du mycket väl upptäcka att det är lätt att tjäna extra pengar.