Förra veckan läste jag en rapport från IDC om vilka var största tillverkare av wearables (gemensamt namn för all teknik man bär nära kroppen, smarta klockor, träningsklockor osv.) under 2015. Inte helt oväntat vann amerikanska Fitbit men det var överlägsen vinst med marknadsandelar på hela 26,9 %. På andra och tredje plats var det mycket jämnare Xaomi hade 15,4 och Apple 14,9. För mig var överraskande att Samsung kom först på 5-te plats.

idc_wearables

Fitbit Blaze egenskaper

Vad är det som gör Fitbit så bra? Jag tror att folk gillar deras utseende och att de är väldigt prisvänliga. Det finns enkla tränings klockor från 800 kr till de avancerade som ligger runt 2000 kr. Funktionsmässigt är de väldigt pålitliga, batteri håller rätt länge och i de senaste mest avancerade enheter som t.ex Fitbit Surge kan man få SMS och meddelande om det är någon som ringer i själva klockan så man kan säga att det är delvis en smart klocka.
2016 visar Fitbit ny hårdvaruutveckling med en klocka (Fitbit Blaze) och en mode orienterad armband (Fitness Alta). I video kan du se hur den nya klockan Fitbit Blaze fungerar.

Fitbits svenska sida på Facebook