Photoshop är fortfarande största favoriten bland många webbdesigner, och de rätta verktygen göra Photoshop ännu mer kraftfull än den redan är. För att hjälpa dig att öka produktiviteten, spara tid och (naturligtvis) nerver, har Smashing Magazine plockat några värdefulla Photoshop resurser, plugins och skript för dig. Några av dem kommer att påskynda rutinuppgifter så att du kan koncentrera dig mer på själva arbetet, andra bygga en bro mellan Photoshop och koden så din design prototyper kan dra nytta av det bästa av båda världar. Om inget annat, de flesta resurser är fria att använda och kräver Photoshop CC 2015.

 1. HTML Block

  Kod och Photoshop går bra ihop om du har HTML Block installerat. Insticksprogrammet använder WebKit motorn för att göra HTML / CSS i farten och placera den i en speciell block i Photoshop. Praktiskt om du vill använda webb teckensnitt i din projekt, för att få verklig font rendering som i en levande webbläsare.

  html_block

   

 2. Page Layers

  Om du föredrar att utforma i webbläsaren, men behöver en Photoshop-fil med din design, så kolla in Page Layers. Skärmdumpen appen konverterar en webbsida till Photoshop med separata namngivna lager för alla element. Användbar även när man utformar eller förbättra en aktuell design. Page Lager är kompatibel med Mac OS X och kostar 34,99$.
  page_layer

   

 3. Bjango actions

  Bjango actions är öppen källkod samling av åtgärder och skript med lösningar på en hel del Photoshop uppgifter.
  bjango

   

 4. Ditto

  Ditto är en plugin som låter dig använda variabler för element såsom färger, textsträngar , teckenstorlek , linje höjder, X- och Y-positioner, och kanske mest kraftfulla av allt: synlighet.
  ditto

   

 5. Renamy

  Har du flera lager som du behöver byta namn på, men du vill inte göra det manuellt? Det är där Renamy kommer in. Insticksprogrammet låter dig välja flera lager och ge dem ett nytt namn med bara ett klick. Demoversionen är gratis men kommer med en gräns på fem punkter för namnlistan. Den fullständiga versionen har inga begränsningar, naturligtvis.
  renamy

   

 6. Duplllicator

  Duplllicator är din vän när det gäller att klona lager och grupper. Du behöver bara välja hur många kopior du vill ha och den horisontella och vertikala avståndet mellan dubbletter. Detta plugin fungerar med Photoshop CC och CC 2014.
  duplicator

 7. Size Marks

  Size Marks är ett skript för att konvertera rektangulära markeringsramen till märkta mätningsmarkeringar. Den är kompatibel med CC 2014 och CC 2015.
  sizemarks

källa: Smashing Magazine