Nu kommer en chock som kommer att röra om i lagring tjänster i molnet. Google storsänkte kostnaden för extra lagringsutrymme för Google Drive idag. Användare får alltid 15 GB gratis, men de kan nu hoppa upp till 100GB för 1,99$/månad (tidigare priset 4,99$). Kanske den mest tilltalande alternativet är 1TB, som har fallit från 49.99$ ända ner till  9,99$/månad.

För varje lagring man köper på Google Drive ingår även andra Google- tjänster, inklusive Gmail och Google+ Photos. Så för mindre än 70 kronor kan man reservera tillräckligt med utrymme för att säkerhetskopiera hela den mobila bildbibliotek och lite till. Eller, som Googles säger, välj terabyte alternativet så kan du ”ta en selfie två gånger om dagen för de kommande 200 åren , och ändå ha plats över .” Om du på något sätt behöver mer än så, erbjudes 10TB, 20TB och 30TB. Köp mer utrymme på Google Drive.

I jämförelse med största konkurrenter Dropbox och DriveOne är detta väldigt billigt så vi får se vad de ska göra. Hur som helst vinnare är vi, konsumenter.

drive1

 

drive2