Chromecast som jag skrev om i november lanserades först i USA i juli 2013. Vid lanseringen fanns appar från Google Play Music, Google Play Movies, YouTube och Netflix tillgängliga. I Sverige hade vi inte tillgång till Google Play Music och Google Play Movies då.

Idag lanseras Chromecast officiellt i Sverige. Med Chromecast kopplad till din TV kan man enkelt spela upp musik och video från nätet. Priset som i november var runt 500 kronor är idag bara 310 kronor och finns att köpa via Google Play.

Chromecast användare har tillgång till innehåll från bland annat YouTube, Google Play Movies och Google Play Music och Netflix. Mer appar kommer säkert inom kort i med att Google öppnade nyligen Chromecast för utvecklare.

Chromecast skiljer sig från andra lösningar då den tillåter multitasking. Man kan fortsätta att jobba i dator samtidigt som man tittar på innehåll med din Chromecast på teven. Den fungerar också på de flesta plattformar – Androidbaserade surfplattor och smartphones, iPads, iPhones, Chrome för Mac och Windows och på alla Chromebooks.

I och med dagens lansering finns Chromecast tillgänglig i tolv länder: USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Holland, Sverige, Danmark, Finland och Norge.