Julen närmar sig med stormsteg och förhoppningsvis har du köpt de flesta julklapparna, men om du har några kvar kommer här tips på årets bästa julklappar – i alla fall om man gillar tekniska prylar.

Aktivitetsarmband

Handelns utredningsinstitut utser varje år ”årets julklapp” och i år passar denna verkligen bra för oss teknikintresserade. Enligt DN är det det så kallade aktivitetsarmbandet som utsetts till årets julklapp 2014. Detta är ett armband som man har runt handleden och som då registrerar olika aspekter av innehavarens fysiska aktivitet, såsom puls, steg och sömn. Därefter kan man välja att överföra uppgifterna till datorn eller mobilen och dela med sig av informationen till sina vänner.

Wi-Fi-musiksystem

De flesta tycker om att lyssna på musik och det är mycket populärt att lyssna på musik från internet och från sina egna spellistor på bland annat Spotify. Med hjälp av ett Wi-Fi-musiksystem kan man lyssna på allt detta utan krångel, med ett enda klick, och i hela huset utan sladdar överallt. Det enda som krävs (förutom musiksystemet) är ett Wi-Fi-nätverk.

Smart klocka med mobilfunktion

Utbudet av smarta klockor med mobilfunktion har vuxit den senaste tiden och det är lätt att förstå, eftersom detta är något av det smartaste som lanserats på länge. Det handlar om en klocka, som till mångt och mycket kan användas som en mobil. Man kan ringa och svara på samtal via klockan, man ser meddelanden med det samma och man kan till och med ta kort, filma och spela in ljud via telefonen. Allt detta i en snyggt designat klocka.

Surfplatta

En ny surfplatta blir alla glada att få. Det finns massor med modeller och nya utvecklas hela tiden, men vi rekommenderar Apple iPad Air, som vunnit i flera test av oberoende organisationer. Den är tunn, kraftfull och klarar av mer än tidigare surfplattor samtidigt som den erbjuder lång batteritid. Vissa människor förstår fortfarande inte vitsen med en surfplatta om man redan har en smartphone och en laptop, men vi anser att surfplattan är det perfekta mellantinget. Den är lätt att ta med sig samtidigt som man ser mycket bättre tack vare den relativt stora skärmen. Det är perfekt att använda en surfplatta när man vill läsa böcker digitalt, spela spel och så vidare.

Hörlurar

Väldigt många människor använder i dagsläget hörlurar till att lyssna på musik. Det kan vara den som går ut och joggar, den som tränar på gym, den som gillar att lyssna på musik på bussen till och från jobbet med mera. Det finns idag ett stort urval av hörlurar och vi föredrar de som är trådlösa. Tack vare bluetooth-anslutning kan man ha hörlurarna i öronen och slippa riskera att trassla in sig i någon sladd. Om man dessutom har mobilen i fickan eller fastsatt på armen eller liknande har man då fria händer att göra vad man vill.

 

julklapp