För några år sedan så var papper och penna kombinerat med väldigt mycket undersökning på egen hand det vanligaste sättet att planera sin styrketräning. Idag finns det runt 100,000 fitness-appar som hjälper dig med detta.

Det är absolut ingenting fel med att fortsätta med papper och penna för att hålla koll på din träning, men nu har apparna kommit så långt att om man vill optimera sin träning är det svårt att rättfärdiga att inte byta ut pennan mot en app. Vi har listat de bästa apparna med varierande funktioner för att hjälpa dig att hitta den som passar just dig bäst.

FitStar – Denna app är utvecklad av före detta NFL-proffset Tony Gonzalez, en gigant inom amerikansk fotboll, och det märks tydligt att både pengar och kunskap har lagts ner på denna app. För att vara den dyraste appen på listan så finns allting man kan önska. Gränsnittet är väldigt användarvänligt och snyggt med tydliga instruktioner för att ställa in appen för just din nivå. Appen hjälper dig att få reda på vilka övningar som har varit för lätta eller för hårda och justerar i real-tid detta för att du ska få fram ett träningsprogram som är optimerat just för dig.

  • Största plusset: Användarvänligheten kombinerat med den personliga optimeringen.
  • Största minuset: Priset för premium-tjänsterna, ca 80:- i månaden eller runt 400:- för ett år.

Sworkit – En värdig utmanare till FitStar med mer fokus att kunna optimera träningen för de områden där du vill se mest resultat. Gratisversionen har lite mer funktioner än FitStar’s gratisversion men även här känns premium-tjänsterna nästan som ett måste även efter ett kort användande.

  • Största plusset: Bra utbud av färdiga tränings-scheman.
  • Största minuset: Finns inte samma stöd för personlig optimering som FitStar.

Jetfit Workout – För dig som tänker att papper och penna ger dig all den kontroll du behöver så kan denna appen vara det bästa steget. Utmärkta verktyg för att hålla koll på dina reps, sets och framsteg i olika övningar med ett användarvänligt gränssnitt.

  • Största plusset: Kan vara den optimala träningsdagboken för den som inte vill ha mycket extrafunktioner.
  • Största minuset: För mycket onödiga notifikationer.

GymPact – Är du snål och har svårt att komma iväg till träningen? Då kan denna app vara just det som får dig att gå till gymmet även när du är som mest omotiverad, du får nämligen böta till andra användare som inte skippar gymmet när du väljer soffan framför gymmet. Självklart får du även ta del av de pengar som de som skippar gymmet bötar, spela live casino under tiden du gymmar i pauserna så kanske gymkortet betalar sig självt – så länge du går dit.

  • Största plusset: Du kan tjäna lite extra samtidigt som du får motivation att gå till gymmet.
  • Största minuset: Eventuella böter är högre än eventuella förtjänster.